Pozovite nas: +381 11 3036 424

Pratite nas: /


AUDIO VIDEO CONCEPT D.O.O.

AVC d.o.o. je kompanija koja se bavi pronalaženjem audio/video rešenja za Vaš kućni ili poslovni prostor, kao i solucija u oblasti pametne kuće.

Svoju prepoznatljivost na tržištu dugujemo vodećem prestižnom brendu u oblasti Audio/Video opreme – Bang & Olufsen-u, čiji smo zastupnici od 2004. godine.

Bang and Olufsen:

Inovacije vođene dizajnom

Filozofija dizajna Bang & Olufsen je duboko ukorenjena u danskom modernističkom dizajnu. Karaktaristike danskog dizajna su utemeljene na interakciji između ljudi i objekata koji ih okružuju. Vizija da se svakodnevni život učini boljim i lepšim je imala značajan utucaj širom sveta, a kompanija Bang &Olufsen i dalje, nakon više od osam decenija postojanja radi u skladu sa ovom vizijom.


Poreklo:

Istorija i industrija

Peter Bang i Svend Olufsen su bili mladi inženjeru koji su u potrazi za savršenim radijom, osnovali Bang & Olufsen na tavanu 1925. godine Nakon što su napravili “Eliminator”, uređaj koji je omogućio da se radio napaja strujom umesto da radi samo na baterije, stekli su dovoljno kapitala, da se presele u fabriku u mestu Struer na zapadnoj obali Danske, i brzo nakon toga su počeli da prodaju radio aparate u velikim količinama. Tokom 30ih godina prošlog veka, kompanija Bang & Olufsen je proizvodila radio prijemnike, zvučnike, pojačala, gramofone i audio opremu, a do 50ih godina, kompanija Bang & Olufsen je stekla reputaciju “Danskog kvalitetnog brenda”.

1978. godine, Muzej moderne umetnosti (MoMA) je odao poštu mnogim prepoznatljivim komadima koje su kreirali dizajneri i stručnjaci kompanije Bang & Olufsen, postavljajući specijalnu izložbu kompletnog portfolija proizvoda Bang & Olufsen, a danas se najmanje 18 proizvoda Bang & Olufsen nalazi u stalnoj postavci tog muzeja.

Filozofija dizajna Bang & Olufsen

Jedna od jedinstvenih karakteristika filozofije dizajna Bang & Olufsen je da kompanija radi samo sa nezavisnim dizajnerima. Razlog je da se ne bi iz drugih delova organizacije uticalo na dizajnere. Dizajneri moraju biti u mogućnosti da bez prepreka posmatraju šta se dešava u svetu, i da ne budu ograničeni industrijskim zahtevima.


Jedan od najpoznatijih dizajnera kompanije Bang & Olufsens, David Lewis radi za kompaniju od 1964. i zaslužan je za neke od najpoznatijih proizvoda. David Lewis je rođen 1939. godine u Londonu, a u Danskoj živi od 1960ih. On kaže da u kompaniji Bang & Olufsen ima slobodu da radi bilo šta i da sumnja da drugi poizvođači elektronskih uređaja nude takav stepen slobode svojim dizanerima.


Zato se može reći da kompanija Bang & Olufsen nema standardan postupak dizajniranja i razvoja proizvoda, već se zasniva na odnosu između dizajnera, osoba koje su zadužene za razvoj koncepta, inženjera i stručnjaka. Ključna reč u procesu dizajniranja u kompaniji Bang & Olufsen je “Sinteza”. Dizajneri predlože "tezu" ili daju inicijalnu ideju; inženjeri nakon toga razviju “antizetu” u smislu mogućnosti za realizaciju projekta, i kroz ciklus ponavljanja teza i antiteza rađa se sinteza. Ovaj proces može trajati i do dve godine.


“Ja industrijski dizajn posmatram kao prevod tehnologije uz dodatak lakog koršćenja i jednostavnog razumevanja. Za mene je najznačajnije razumevanje suštine jednog aparata, koji nam govori priču o tome šta taj proizvod zaista jeste i šta radi. Svaki proizvod mora imati jedinstven razlog za svoje postojanje.”.
David Lewis, glavni dizajner u kompaniji Bang & Olufsen.


Bang and Olufsen

Bang & Olufsen a/s

Kompanija je osnovana 1925. godine u Struearu u Danskoj. Bang & Olufsen a/s je svetski poznata po prepoznatljivim potrošačkim proizvodima visokog kvaliteta koji oslikavaju našu viziju: Hrabrost da stalno preispitujemo obično u potrazi za iznenađujućim, dugotrajnim iskustvima. Grupa Bang & Olufsen proizvodi jednistvene linije televizora, muzičkih sistema, zvučnika, telefona, medicinskih i multimedijalnih proizvoda. Sa više od 2,400 zaposlenih i proizvodima koji se prodaju u više od 60 zemalja širom sveta. Promet kompanije Bang & Olufsen u finansijskoj 2006/2007. godini je iznosio DKK 4,376 miliona (588 miliona evra).


Medija centar Bang & Olufsen

Fotografije su besplatne na http://mediacenter.bang-olufsen.dk.
Ukoliko nas posećujte prvi put, pratite uputstva i registrujte se kao novi korisnik.


Više informacija o Bang & Olufsen a/s možete naći na stranici :
www.bang-olufsen.com